Kraamzorg

Met de ik! kraamzorgservice ben je verzekerd van professionele hulp en persoonlijke aandacht aan huis tijdens en direct na de geboorte van je baby.

Natuurlijk ben je druk bezig met je zwangerschap en de aankomende geboorte. Want je moet veel regelen rond de bevalling en de periode daarna. Een goede verzorging van moeder en kind staat voorop. Maar ook eventuele andere kinderen moeten opgevangen worden. En vergeet de gastvrije ontvangst van het bezoek niet!

Met het ik! Zorg Beter pakket bent u -naast vergoeding van medische kosten – verzekerd van de ik! kraamzorgservice.


De ik! kraamzorgservice aanvragen

Meld je uiterlijk vijf maanden (liefst eerder) voordat je gaat bevallen aan, dan kunnen wij alles tijdig voor je regelen.


Vraag kraamzorg aan


De organisatie die de kraamzorg levert, neemt enkele weken voor de uitgerekende datum contact met je op voor een telefonisch intakegesprek. Samen bespreek je je vragen en wensen voor een tijdige en optimale inzet van de kraamzorg. Deze afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk 'zorgplan'.

Voor wie is de ik! kraamzorgservice?

De kraamzorgservice geldt alleen voor klanten met een ik! zorg beter pakket. Voor kraamzorg ben je een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd. je een vergoeding van 100% van deze bijdrage.


Hoe lang krijg ik de ik! kraamzorgservice?

Alle kraamcentra en alle verzekeraars zijn gebonden aan landelijke regels voor het vaststellen van het aantal uren kraamzorg. Op deze manier krijgt iedereen volgens dezelfde regels kraamzorg op maat. Volgens landelijke regels heb je recht op acht dagen kraamzorg. Bij medische noodzaak kan dit verlengd worden met maximaal twee dagen.

Beval je in het ziekenhuis? Voor iedere dag dat je in het ziekenhuis ligt - de dag van het ontslag telt mee – krijg je een evenredig aantal uren minder kraamzorg thuis.


Ben je net overgestapt naar ik! verzekeringen?

Ben je net overgestapt naar ik! verzekeringen en heb je kraamzorg nog bij je vorige verzekeraar geregeld, dan kun je dat met dit formulier aan ons doorgeven.


Vragen?

Bel de ik! kraamzorgservice: (040) 261 16 16