Verzekering aanvragen

Wil je goed verzekerd zijn tegen een lage prijs? Vraag dan meteen de ik! zorgverzekering aan. Bij ik! doe je dat eenvoudig online. Meld je aan vóór 1 januari, dan maak je automatisch gebruik van de opzegservice. Je hoeft zelf niets meer te regelen.


Alles online

Bij ik! regel je alles zelf online. Dit betekent dat je van ons geen papieren ontvangt en je nota’s zelf online indient via onze website of de app. Wil je meer info over onze online diensten? Lees dan verderBereken je premie  


Goed om te weten bij het aanvragen:

  • Zeg je huidige zorgverzekering op vóór 1 januari
  • Meld je aan bij ik! tot uiterlijk 1 februari, je verzekering gaat dan in vanaf 1 januari
  • Als je je vóór 1 januari aanmeldt bij ik! zeggen wij je huidige zorgverzekering op
  • Er is geen medische selectie op onze verzekeringen
  • Je betaalt altijd vooraf en per automatische incasso

Overstappen

Normaal gesproken kun je één keer per jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar, namelijk per 1 januari. Vanaf half november kun je eenvoudig je ik! zorgverzekering online aanvragen. De zorgverzekering gaat dan in vanaf 1 januari van het nieuwe jaar.


Wil je tussentijds overstappen?

Dat kan alleen:

  • Als je 18 jaar wordt. Je kunt dan overstappen per de 1e van de maand na je 18e verjaardag.
  • Als je verzekeringsplichtig wordt, bijvoorbeeld als je in Nederland gaat wonen of werken.
  • Als je uit militaire dienst komt.
  • Als tussentijds de polisvoorwaarden in je nadeel gewijzigd worden.
  • Als je uit detentie komt.

Je partner en kinderen toevoegen

Wil je je kinderen of je partner toevoegen aan je zorgpolis? Dat kan uiteraard. Zij profiteren dan ook van alle gemakken en voordelen van een ik! zorgverzekering en krijgen automatisch het hoogste pakket van een van de ouders.


Net papa of mama geworden?

Gefeliciteerd! Je kunt eenvoudig je zoon(s) en of dochter(s) online op je polis toevoegen via Mijn ik!. Je hebt hier vier maanden de tijd voor, de zorgverzekering gaat dan in op zijn of haar geboortedatum. Het is belangrijk dat je direct een burgerservicenummer aanvraagt voor je kind bij de belastingdienst. Dit nummer hebben wij nodig om je kind aan te melden.

Ook kun je een mail sturen naar zorg@ik.nl of vul ons contactformulier in. Vergeet niet je verzekerdenummer en het burgerservicenummer van je kind(eren) erbij te vermelden.


Bedenktijd

Na bevestiging van je aanvraag voor een ik! zorgverzekering heb je nog 14 dagen de mogelijkheid om de zorgverzekering schriftelijk zonder opgaaf van redenen te beëindigen. De zorgverzekering wordt dan geacht niet te zijn ingegaan.