Ontdek Mijn ik!

Met Mijn ik! regel je eenvoudig zelf al jouw verzekeringszaken. Mijn ik! is gratis en 24 uur per dag bereikbaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden of log direct in.

De belangrijkste mogelijkheden van Mijn ik!:

  • Jouw zorgpolis bekijken en wijzigen
  • Zorgdeclaraties indienen en alle declaraties terugzien
  • Inzicht in jouw eigen risico en zorgkosten
  • Zorgcorrespondentie en facturen bekijken

Zorgdeclaraties indienen

Bij ik! declareer je jouw zorgkosten online in drie eenvoudige stappen via de website of de ik! app.

Lees meer over declareren

Inzicht in jouw eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je een vergoeding krijgt. In Mijn ik! bij het tabblad Mijn zorgkosten (via zorgberichten) zie je in één oogopslag hoeveel eigen risico je al verbruikt hebt en wat je nog aan eigen risico over hebt.

Heb je naast het verplicht eigen risico gekozen voor een extra vrijwillig eigen risico? Dan zijn de bedragen van het verplicht eigen risico en vrijwillig eigen risico bij elkaar opgeteld. Zo heb je altijd optimaal inzicht in de stand van jouw totale eigen risico en kom je niet voor verrassingen te staan.

Inzicht in jouw zorgkosten

In Mijn ik! bij het tabblad Mijn zorgkosten (via zorgberichten) vind je de declaraties die je zelf hebt ingediend, maar ook de declaraties die ik! direct van jouw zorgaanbieder heeft ontvangen. Bijvoorbeeld van jouw ziekenhuis of de kosten die jouw huisarts in rekening brengt omdat je ingeschreven bent bij de praktijk. Je ziet niet alleen het type zorg en de gedeclareerde kosten, maar ook wie de zorgaanbieder is en om wat voor behandeling het gaat. Zo zie je wat jouw behandelingen kosten en wat je daarvan vergoed krijgt. Daardoor kan je beoordelen of je voldoende verzekerd bent en controleren of jouw zorgaanbieder de juiste kosten declareert.

Privacy en bescherming persoonsgegevens bij zorgkosten

Details van jouw zorgkosten zoals de behandeling en de zorgaanbieder worden alleen getoond aan degene die de zorg heeft ontvangen, tenzij de verzekerde jonger is dan 16 jaar. Dan kan de hoofdverzekerde deze detailgegevens ook bekijken. Omdat we zeker willen weten dat je degene bent die de detailgegevens mag bekijken, vindt er een extra controle plaats. Voordat je toegang krijgt tot de detailgegevens, vragen wij je om jouw mobiele nummer. Je ontvangt dan een SMS bericht met daarin een code. Als je deze code correct invult, krijg je toegang tot de detailgegevens.

Gebruik je de ik! app? Dan ontvang je geen SMS, maar een pushbericht. Na acceptatie kan je de detailgegevens bekijken.

Let op! Ben je medeverzekerde op de zorgpolis en wil je jouw gedetailleerde zorgkosten bekijken? Dan heb je een eigen account nodig voor Mijn ik!.

Inlogaccount aanmaken