Omzetplafonds

Wat is een omzetplafond?


Avéro Achmea spreekt omzetplafonds af met gecontracteerde zorgverleners. Dit houdt in dat zorgverleners in een bepaald kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december) slechts een vooraf vastgesteld maximumbedrag voor de door hen te leveren zorg krijgen uitbetaald. De reden dat zij dit doen is om de zorgkosten te beperken. Dit is noodzakelijk om een grote stijging van de zorgpremies te voorkomen.

Wat zijn de gevolgen van omzetplafonds voor u?


Wij doen er alles aan om de gevolgen van omzetplafonds voor je te beperken. Toch kun je gevolgen ondervinden van omzetplafonds. Zo kan het zijn dat een zorgverlener pas een afspraak met je maakt in het nieuwe kalenderjaar. Ook kan het voorkomen dat wij je samen met de zorgverlener vragen om, als je toch nog hetzelfde kalenderjaar geholpen wilt worden, naar een andere gecontracteerde zorgverlener te gaan. Je moet hiermee instemmen.

Let op! Omzetplafonds hebben geen gevolgen voor je wanneer u een restitutiepolis heeft. De naam van de restitutiepolis is Keuze Zorg Plan.

Voor welke zorg worden omzetplafonds afgesproken?


Omzetplafonds worden met name afgesproken met ziekenhuizen en GGZ-zorgverleners. Maar het kan ook bij andere zorgverleners voorkomen.

Waar vind ik of mijn zorgverlener een omzetplafond heeft?

Via de zorgzoeker kun je terugvinden met welke zorgverleners Avéro Achmea een omzetplafond heeft afgesproken. Avéro Achmea mag gedurende het kalenderjaar zorgverleners (tijdelijk) van de lijst met gecontracteerde zorgverleners van de Zorgzoeker verwijderen. Dit mogen ze doen op het moment dat hun omzetplafond bereikt is. Dit betekent dat de gecontracteerde zorgverleners per 1 januari 2017, niet dezelfde hoeven te zijn als de gecontracteerde zorgverleners per (bijvoorbeeld) 1 december 2017. Houd hier rekening mee.


Ga naar de zorgzoeker